Ce sisteme pot fi automatizate?

Casa inteligentă este locuința care permite comandă și controlul centralizat al echipamentelor inteligente. Aceste echipamente pot fi gestionate de la distanță prin intermediul aplicației software de pe smarphone, tabletă sau local prin intermediul întrerupatoarelor tactile.

Casele inteligente vă ușurează viața și oferă confort sporit și eficiență energetică. Puteți crea scenarii care îndeplinesc mai multe funcții în același timp într-un anumit moment al zilei, de exemplu vă întoarceți acasă de la serviciu – luminile din hol și living se aprind, iar temperatura este setată pe modul de confort.

CONTROL ILUMINAT

Managementul sistemului de iluminat reprezintă o soluție pentru eficientizarea consumului de energie electrică, crescând totodată confortul utilizatorului. Sistemul inteligent de iluminat este prevăzut cu funcții multiple. Aceste funcții permit setarea intensității luminoase și a temperaturii de culoare în funcție de activități.

Controlul poate fi realizat de la distanță prin intermediul smartphone-ului sau al tabletei sau local prin intermediul întrerupătoarelor tactile. Întregul sistem poate fi monitorizat, astfel puteți vedea dacă ați uitat lumina aprinsă și o puteți opri oriunde v-ați afla.

CONTROL PRIZE

Circuitele de prize care alimentează aparatele electrice vor fi concepute astfel încât în orice moment să vă ofere posibilitatea de a le opri pentru evitarea pericolului de electrocutare de către un membru al familiei (în special copiii). Gestionarea circuitelor de prize are totodată rolul de a reduce consumul de energie electrică și implicit factura dumneavoastră.

Prizele inteligente pot fi controlate de la distanță și pot fi oprite sau pornite de pe smartphone sau tabletă. Acestea pot avea intervale de timp de funcționare ce pot fi personalizate în funcție de necesitățile fiecăruia.

CONFORT TERMIC

Indiferent de tipul de încălzire pentru care ați optat, temperatura din fiecare cameră a locuinței poate fi setată să aibă valori diferite și poate fi controlată de la distanță. Se pot realiza grafice de funcționare zilnice / săptămânale / lunare, grafice care vă ajută să economisiți bani, dar și să vă sporiți gradul de confort.

GESTIONAREA APARATELOR DE AER CONDIȚIONAT

Prin intermediul unor senzori de temperatură cu parametri predefiniți și al telecomenzii aparatului de aer condiționat, acesta poate fi controlat atât de pe tabletă, cât și de pe telefonul dumneavoastră mobil.

Puteți monitoriza temperatura, putând comuta aparatul de aer condiționat pe rece/cald, oprire/pornire în funcție de scăderile sau creșterile majore de temperatură. Automatizarea aparatului de aer condiționat este o soluție ideală pentru menținearea unei temperaturi ideale.

CONTROL JALUZELE, ROLETE ȘI RULOURI EXTERIOARE

Sistemul de control automatizat pentru casă a devenit din ce în ce mai popular, motiv pentru care controlul storurilor / draperiilor este integrat în meniul DLP-ului al casei. Această opțiune elimină aglomerarea peretelui cu multe butoane de acționare, punând controlul diverselor subsisteme din casa inteligentă ( iluminat, muzică, climă, etc) într-un display tactil intuitiv cu un design adaptat nevoilor dumneavoastră estetice.

CONTROL SISTEM AUDIO DE TIP SINGLE ROOM / MULTI ROOMS

Sistemul inteligent de tip multi room vă permite să ascultați muzica favorită în orice cameră oferind un control multiplu. Spre exemplu, puteți asculta muzică pop în bucătărie sau muzică dance în dormitor, hit-urile preferate rap în living room și poate un post de radio în baie. Muzica poate fi distribuită și controlată în întreaga casă. Sistemul poate fi acționat de pe smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației.

CONTROL SISTEM DE SUPRAVEGHERE

Camerele de supraveghere pot fi controlate în permanență de pe telefonul mobil oferindu-vă posibilitatea de vizualizare, în timp real, a tuturor evenimentelor din interiorul și exteriorul resedinței dumneavoastră.

AUTOMATIZĂRI DE TIP “LIFT”

Automatizările de tip “lift” pentru TV / videoproiector au o mare aplicabilitate oferindu-vă posibilitatea să utilizați la maxim spațiul casei prin ascunderea / mascarea televizorului sau a videoproiectorului în tavan, perete sau mobilier.

CONTROL SISTEME DE IRIGAȚII

Automatizarea sistemului de irigat vă urmează gândurile şi în zona exterioară a casei – sistemul de stropire sau udare poate fi acţionat complet automat. Sistemul este capabil să decidă singur când este necesară udarea și în ce cantitate. Detectează nivelele scăzute de umiditate și pornește numai atunci când este necesar.

CONTROL SISTEM DE DEGIVRARE

Sistemele de degivrare sunt utilizate pentru topirea gheții și zăpezii în zonele exterioare, funcționând complet automatizat. În funcție de condițiile climatice va detecta automat când este necesar să topească gheața și zăpada. Poate fi utilizat pentru jgheaburi și burlane pentru prevenirea infiltrațiilor cauzate de îngheț, rampe, alei, scări, acoperișuri și conducte.

DETECȚIE INUNDAȚII

Sistemul automatizat pentru detecție inundații a fost proiectat cu scopul de a descoperi la timp orice amentințare pentru a o rezolva fără a produce pagube. Acest sistem oprește alimentarea surselor ce provoacă daune locuinței imediat ce detectează o inundație, astfel locuința va fi sigură și ferită de riscuri.

SCENARII CASA INTELIGENTĂ

Puteți crea diferite scenarii utile cu ajutorul cărora pregătiți casa inteligentă în orice moment al zilei.

Pe lângă scenariile indispensabile “ …bun venit acasă! ” și “ …la revedere!” puteți crea o multitudine de scenarii care nu fac altceva decât să economisească energia și să vă amplifice starea de confort.

“Bun venit acasă!“ – atunci când deschizi ușa de la intrare scenariul intră în acțiune aprinzând lumina în living și în același timp pornind muzica.

Scenariul “furtună“ – rulourile vor coborî, aspersoarele se vor opri și ușile culisante se se vor închide.

Orice scenariu poate fi personalizat, limita fiind doar imaginația dumneavoastră.