Voltsan comercializează, proiectează și instalează sisteme de irigații în Brăila și Galați. Sistemele de irigații distribuie apa în mod uniform și cu o cantitate de apă precisă în orice interval de timp.

Un sistem de irigații automatizat este un sistem complex alcătuit din țevi, vane, conexiuni electrice și aspersoare telescopice. Proiectarea unui sistem de irigații are la bază analizarea unor factori importanți precum schița terenului, debitul și presiunea apei disponibile.

COMPONENTE SISTEME DE IRIGAȚII AUTOMATIZATE

● programatorul care memorează intervalele de timp de funcționare și transmite semnal la electrovalve pentru pornire;

● senzor de umiditate util atunci când cantitatea precipitațiilor depășește necesarul plantelor și transmite un semnal programatorului să nu mai pornească;

● electrovalve, prezente sub forma unor robinete care preiau semnalul de la programator pentru a se deschide și pentru a se închide;

● țevi și fitinguri – asigură sistemul prin care circulă apa;

● cabluri electrice, prin care se realizează comunicarea dintre electrovalve și programator;

● aspersoare și duze, prin care se realizează efectiv distribuirea propriu-zisă a apei;

● piese auxiliare: conectori electrici impermeabili, coturi mici, benzi teflon, supape de reținere, supape de scurgere, etc.

Sistemul de irigații este compus din următoarele elemente: aspersoare telescopice, hidranți, conducte, conectori, elemente de automatizare. Modul de funcționare al aspersoarelor: instalate subteran, acestea se ridică deasupra solului, irigă zona necesară și dispar iar în gazon. Aspectele care trebuie urmărite înainte de achiziționarea sistemului sunt: suprafața de irigat, poziția sursei de apa și presiunea apei.

În mod normal, presiunea optimă de funcționare este de 2-4 bari. În condițiile în care în locația unde vreți să instalați sistemul nu aveți o presiune minimă de cca. 2 bari, sistemul de irigare nu va funcționa corespunzător parametrilor indicați în cartea tehnică.

COMPONENTELE CARE ALCĂTUIESC SISTEMUL DE IRIGAT:

● modelul și numărul de aspersoare telescopice;

● numărul de linii / canale de irigare / conducte;

● conectarea conductelor;

● conectarea aspersoarelor;

● componente pentru controlul manual / automat al sistemului.

Aspersoarele telescopice trebuie montate, în medie, la o adâncime de 20-30 cm. Distanâa depinde de presiune și debitul apei, iar modelul se alege în funcție de forma și dimensiunea suprafeței de udat.

Controlul automat al sistemului de irigare este realizat prin intermediul programatoarelor cu ajutorul cărora decideți când și pentru cât timp va fi irigată zona dorită. În funcție de modelul programatorului puteți selecta zilele în care se va realiza irigarea, timpii și numărul de cicluri zilnice.

 

De asemenea, realizăm lucrări și în următoarele domenii:

Instalații electrice

Instalații sanitare

Instalații termice

Încălzire în pardoseală cu agent termic

Încălzire electrică în pardoseala

Sisteme de degivrare